girl

Interaktiv skissteknik & konceptutveckling

4 VECKOR KURS PÅ PLATS I STOCKHOLM ELLER ONLINE

Vill du lära dig att rita koncept för hand? Tänk dig vad du skulle kunna åstadkomma om du kunde visualisera dina idéer snyggt och effektivt på whiteboards, med penna och papper eller i med en tablet. Med den här kursen kommer du a bli kung på pappersprototyper! Bli en av de över 2100 personer som redan bemästat skissteknik med Whiteports metod!

Boka din plats nu!
sketch

Lär dig göra snygga handskisser

Lär dig kommunicaera blixtsnabbt visuellt kommunikation genom att skissa effektivt på hand på papper, whiteboard och surfplattor

team

Lös problem tillsammans

Korta ner diskussioner och kom fortare fram till gemensamma lösningar genom att skissa som problemlösningsverktyg

pro

Låt dina concept få full effekt!

Låt dina skisser komma till liv och gör dina skisser till en effektiv specifikation för designers och utvecklare kan ta dina idéer till nästa steg

Skissa för hand ger dig superkrafter

Allt börjar med en servett eller en whiteboard. Allt skapande speciellt ett digitalprojekt startar med att någon fattar en penna och börjar skissa. en skiss leder till nästa och när kreativititeten börjar flöda på whiteboards eller papper kan alla se visionen och bidra med sitt unika perspektiv, oavestt om de är fokuserade på affären, designen eller tekniken. I den här kursen kommer vi att fokusera på digitala projekt ur conceptperspektivet och hur du kan använda handskisser för att revolutionera den innovativa processen. Efter kursen kommer du ha full koll på tekniker för att tänka framåt och effektivt fånga de bästa idéerna. Du kommer att bli oumbärlig i processen att skapa lyckade innovativa projekt.

Whiteports metod för interaktiv skissteknik innebär en avskalat och rättframt sätt att fånga visioner och idéer i skisser. Vi börjar med effektiva tekniker för att samla dina tankar innan du börjar fästa dem på papper. När vi sedan börjar skissa tar vi dig raskt igenom grunderna att rita raka linjer och sätta snygga grundformer. Sen, lägger vi till sköna accenter som ger skisserna personlighet och fäster uppmärksamheten på det viktiga i ditt budskap. Slutligen, vi ger dig alla verktyg för att bryta ner affärsprocesser i steg och ta fram fullskaliga pappersprototyper fullt jämförbara med vilket wireframingverktyg som helst. Allt effektivt för hand! Men inte bara det. Det finns en mängd möjligheter med handskisser som inte digitala verktyg klarar av och i den här kursen kommer du att få unik insyn i alla hemligheterna bakom effektiv visiell kommunikation. Vi kommer att visa hur du kan deisgna hela system snabbare än någon kan prata genom att använda grova skisser och miniatyrer. Vi kommer också att ge dig förmågan att zooma in på de viktigaste delarna av uppgiften genom att välja skala och variera detaljnivån i skisserna. Ingen skisskurs är komplett om du inte får lära dig att göra storyboards som teknik för att jobba fram animationer, komplex interaktion och hur systemet ser olika ut baserat på användarens input. Alla de här teknikerna funkar lika bra arbete på din egen kamare som teknik för att transformera vanliga tråkiga möten till spännande workshops och effektiva möten med ditt team och kunder. Alla har en whiteboardhistoria. Du vet, den där situationen när två personer är på kollisionskurs med någon och plötsligt stiger ni fram till whiteboardtavlan. Då, som magi uppstår en intressant dialog med aktivt lyssnande och att komma överrens är sen inte långt borta. Oavsett om du bygger om köket, planerar ett bröllop, bygger en mobilapp eller skicka människor till månen, superkraften i att skissa tillsammans är tillgänglig och möjlig för dig att använda i alla lägen. Om du är nöjd med dittnuvarande arbetsflöde baserat på digitala wireframeingverktyg eller designapplikationer kanske processen att skapa detaljerade skisser inte vara något för dig. Men, det är väl känt att snabba skisser fortfarande har ett värde för kommunkation och att organisera sitt huvud innan man dyker in i datorn radikalt snabbar upp och underlättar arbetet. Skisser är här för att stanna. Oavsett vilken typ av teknologi vi uppfinner i framtiden, innovatörer med en penna i handen kommer att ta över planeten! Så, utmaningen att rädda planeten börjar här och nu, med ett papper.

Hur fungerar den här kursen?

Kursen kräver specifika förkunskaper. Med whiteports metod kommer du att börja skissa efter bara några få minuter. Du kommer att imponera dig själv när du ser vad du kan rita redan under den första sessionen. Mellan sessionerna kommer du att få uppgifter att lösa för att utveckla din teknik så snabbt som möjligt. Vi kommer också att skicka vårt omtyckta skisskit i god tid före kursen. Kittet innehåller allt du behöver för att lyckas med din skissteknik. De senaste åren har vi i whiteport anpassat vår mettodik till att också omfatta skissteknik för surfplattor och tabletdatorer med digital penna. Vi har insett att att skissa på ritplatta lyckas kombinerar klassiska känslan av papper och penna med kraften hos moderna designprogram. Att skissa fritt för hand, omedelbart omforma och anpassa skisserna och sedan dela och samarbeta med andra har verkligen öppnat upp nya möjligheter för digital desgin. Om du har tillgång till ett device med penna rekommenderar vi att du tar med den till kursen och vi kommer att visa hur du kan skissa effektivt med populära gratisprogram. Kursen kommer att hållas i chrmiga lokaler med modern teknik i centrala Stockholm. Det finns ett begränsat antal platser att delta live. För våra deltagare som kopplar upp från en extern plats kommer vi att ha et hjälpsamt team på plats för att stå til tjänst med tekniska frågor och vidarebefordra alla frågor som kommer upp medan du skissar. Hela sessionen spelas också in så att du kan ta del av materialet i framtiden.

LÄS MER
marten

Om din lärare

marten

Mårten Angner har en över 20 år internationell karriär som UX-designer, innovatör och konceptutvecklare. Mårten har använt handritade skisser som sitt huvudverktyg i över 10 år och gång på gång bevisat effektiviteten i att skissa för hand i en mängd digitala projekt. Han har också grundat sina egna appar och tjänster, alla med samma metod för interaktiv skissning. Mårten har gett kurser i skissning i mer än 15 år. I sin interaktiva skisskurs lärde han över 2200 designers, utvecklare och projektledare att skissa koncept för hand.

marten

Har du några frågor?

marten

Undrar du över något i kursen eller vad det skulle betyda för dig att delta? Kanske har frågor av med teknisk natur om din utrustning mm. I alla fall ska du känna dig välkommen att kontakta oss. Vi vet att vår skissteknik kommer att öppna upp nya möjligheter för dig som det redan gjort för så många av våra tidigare elever. Vi hjälper också gärna till om du representerar ett företag eller byrå och önskar introducera skisstekniken som en standardverktyg för innovation.

För frågor kontakta oss: marten@angner.se, 46707770580

Kursen är uppdelad i fyra kvällssessioner, från 19:00 till 21:30 och du kan delta på plats i Stockholm eller på distans, förutsatt att du har en stabil internetuppkoppling.

calendar
Session 1 Förbered dig på bästa sätt

Under den första sessionen kommer vi att gå igenom grunden för handritade skisser, lära oss att rita grundformer och använda dem effektivt för mind mapping, planering story boards, problemlösning eller andra kreativea processer.

calendar
Session 2 Bygga en strategi, scenarios och storyboards

I vår andra session kommer vi att gå igenom strategier för din skissteknik och hur vi ska kunna förstå ett verksamhet och ett projekt på ett översiktligt och grafiskt sätt för att förstå drivkrafterna bakom det vi vill skissa. Vi sedan att omsätta drivkrafter och affärsbehov till skärmbilder och storyboards.

calendar
Session 3 Komplexa objekt, realistiska detaljer och tekniker för att framhäva ditt budskap

Under den tredje sessionen kommer du att lära dig hur man ritar människor och andra komplexa objekt i din design för att skapa tydliga visuella signaler i ditt gränssnitt.

calendar
Session 4 Lämna över till utveckling och hantera ändringar över tid

Under den sista sessionen kommer vi att gå igenom ännu mer skissteknik och du lär dig hur dina skisser kan förvandlas till en kraftfull och detaljerad konceptdokumentation. Genom att lägga till enkla anteckningar till din desgin allterftersom du skissar kan du hjälpa teamet allteftersom produkten utvecklas.

Skissa för hand ger dig superkrafter

Allt börjar med en servett eller en whiteboard. Allt skapande speciellt ett digitalprojekt startar med att någon fattar en penna och börjar skissa. en skiss leder till nästa och när kreativititeten börjar flöda på whiteboards eller papper kan alla se visionen och bidra med sitt unika perspektiv, oavestt om de är fokuserade på affären, designen eller tekniken. I den här kursen kommer vi att fokusera på digitala projekt ur conceptperspektivet och hur du kan använda handskisser för att revolutionera den innovativa processen. Efter kursen kommer du ha full koll på tekniker för att tänka framåt och effektivt fånga de bästa idéerna. Du kommer att bli oumbärlig i processen att skapa lyckade innovativa projekt.

Whiteports metod för interaktiv skissteknik innebär en avskalat och rättframt sätt att fånga visioner och idéer i skisser. Vi börjar med effektiva tekniker för att samla dina tankar innan du börjar fästa dem på papper. När vi sedan börjar skissa tar vi dig raskt igenom grunderna att rita raka linjer och sätta snygga grundformer. Sen, lägger vi till sköna accenter som ger skisserna personlighet och fäster uppmärksamheten på det viktiga i ditt budskap. Slutligen, vi ger dig alla verktyg för att bryta ner affärsprocesser i steg och ta fram fullskaliga pappersprototyper fullt jämförbara med vilket wireframingverktyg som helst. Allt effektivt för hand! Men inte bara det. Det finns en mängd möjligheter med handskisser som inte digitala verktyg klarar av och i den här kursen kommer du att få unik insyn i alla hemligheterna bakom effektiv visiell kommunikation. Vi kommer att visa hur du kan deisgna hela system snabbare än någon kan prata genom att använda grova skisser och miniatyrer. Vi kommer också att ge dig förmågan att zooma in på de viktigaste delarna av uppgiften genom att välja skala och variera detaljnivån i skisserna. Ingen skisskurs är komplett om du inte får lära dig att göra storyboards som teknik för att jobba fram animationer, komplex interaktion och hur systemet ser olika ut baserat på användarens input. Alla de här teknikerna funkar lika bra arbete på din egen kamare som teknik för att transformera vanliga tråkiga möten till spännande workshops och effektiva möten med ditt team och kunder. Alla har en whiteboardhistoria. Du vet, den där situationen när två personer är på kollisionskurs med någon och plötsligt stiger ni fram till whiteboardtavlan. Då, som magi uppstår en intressant dialog med aktivt lyssnande och att komma överrens är sen inte långt borta. Oavsett om du bygger om köket, planerar ett bröllop, bygger en mobilapp eller skicka människor till månen, superkraften i att skissa tillsammans är tillgänglig och möjlig för dig att använda i alla lägen. Om du är nöjd med dittnuvarande arbetsflöde baserat på digitala wireframeingverktyg eller designapplikationer kanske processen att skapa detaljerade skisser inte vara något för dig. Men, det är väl känt att snabba skisser fortfarande har ett värde för kommunkation och att organisera sitt huvud innan man dyker in i datorn radikalt snabbar upp och underlättar arbetet. Skisser är här för att stanna. Oavsett vilken typ av teknologi vi uppfinner i framtiden, innovatörer med en penna i handen kommer att ta över planeten! Så, utmaningen att rädda planeten börjar här och nu, med ett papper.

sketch arrow SEE MORE

Hur fungerar den här kursen?

Kursen kräver specifika förkunskaper. Med whiteports metod kommer du att börja skissa efter bara några få minuter. Du kommer att imponera dig själv när du ser vad du kan rita redan under den första sessionen. Mellan sessionerna kommer du att få uppgifter att lösa för att utveckla din teknik så snabbt som möjligt. Vi kommer också att skicka vårt omtyckta skisskit i god tid före kursen. Kittet innehåller allt du behöver för att lyckas med din skissteknik. De senaste åren har vi i whiteport anpassat vår mettodik till att också omfatta skissteknik för surfplattor och tabletdatorer med digital penna. Vi har insett att att skissa på ritplatta lyckas kombinerar klassiska känslan av papper och penna med kraften hos moderna designprogram. Att skissa fritt för hand, omedelbart omforma och anpassa skisserna och sedan dela och samarbeta med andra har verkligen öppnat upp nya möjligheter för digital desgin. Om du har tillgång till ett device med penna rekommenderar vi att du tar med den till kursen och vi kommer att visa hur du kan skissa effektivt med populära gratisprogram. Kursen kommer att hållas i chrmiga lokaler med modern teknik i centrala Stockholm. Det finns ett begränsat antal platser att delta live. För våra deltagare som kopplar upp från en extern plats kommer vi att ha et hjälpsamt team på plats för att stå til tjänst med tekniska frågor och vidarebefordra alla frågor som kommer upp medan du skissar. Hela sessionen spelas också in så att du kan ta del av materialet i framtiden.

marten

Om din lärare

marten

Mårten Angner har en över 20 år internationell karriär som UX-designer, innovatör och konceptutvecklare. Mårten har använt handritade skisser som sitt huvudverktyg i över 10 år och gång på gång bevisat effektiviteten i att skissa för hand i en mängd digitala projekt. Han har också grundat sina egna appar och tjänster, alla med samma metod för interaktiv skissning. Mårten har gett kurser i skissning i mer än 15 år. I sin interaktiva skisskurs lärde han över 2200 designers, utvecklare och projektledare att skissa koncept för hand.

marten

Har du några frågor?

marten

Undrar du över något i kursen eller vad det skulle betyda för dig att delta? Kanske har frågor av med teknisk natur om din utrustning mm. I alla fall ska du känna dig välkommen att kontakta oss. Vi vet att vår skissteknik kommer att öppna upp nya möjligheter för dig som det redan gjort för så många av våra tidigare elever. Vi hjälper också gärna till om du representerar ett företag eller byrå och önskar introducera skisstekniken som en standardverktyg för innovation.

För frågor kontakta oss: marten@angner.se, 46707770580

Program

Kursen är uppdelad i fyra kvällssessioner, från 19:00 till 21:30 och du kan delta på plats i Stockholm eller på distans, förutsatt att du har en stabil internetuppkoppling.

 • calendar
  Session 1 Förbered dig på bästa sätt

  Under den första sessionen kommer vi att gå igenom grunden för handritade skisser, lära oss att rita grundformer och använda dem effektivt för mind mapping, planering story boards, problemlösning eller andra kreativea processer.

 • calendar
  Session 2 Bygga en strategi, scenarios och storyboards

  I vår andra session kommer vi att gå igenom strategier för din skissteknik och hur vi ska kunna förstå ett verksamhet och ett projekt på ett översiktligt och grafiskt sätt för att förstå drivkrafterna bakom det vi vill skissa. Vi sedan att omsätta drivkrafter och affärsbehov till skärmbilder och storyboards.

 • calendar
  Session 3 Komplexa objekt, realistiska detaljer och tekniker för att framhäva ditt budskap

  Under den tredje sessionen kommer du att lära dig hur man ritar människor och andra komplexa objekt i din design för att skapa tydliga visuella signaler i ditt gränssnitt.

 • calendar
  Session 4 Lämna över till utveckling och hantera ändringar över tid

  Under den sista sessionen kommer vi att gå igenom ännu mer skissteknik och du lär dig hur dina skisser kan förvandlas till en kraftfull och detaljerad konceptdokumentation. Genom att lägga till enkla anteckningar till din desgin allterftersom du skissar kan du hjälpa teamet allteftersom produkten utvecklas.

Säkra din plats nu!

check
Välj tid och plats

Du kan delta på det sätt som passar dig bäst. Var närvarande på plats, anslut på distans eller se inspelningen efteråt, vad som än passar dig bäst.

check
Få en kreativ supportgrupp

Under kursen kommer du att kunna diskutera kursens ämen och dela dina lagliga utmaningar med de andra kursdeltagarna.

check
Bli certifierad

Efter kursen kommer vi att hålla kontakten och efter avslutat ditt första projekt får du ett certifikat som bevisar dina färdigheter

Om teamet

Om oss

Whiteport hittades 2003 av Mårten Angner och har framgångsrikt betjänat kunder med webbplatser, appar och e-handelsapplikationer sedan dess. Whiteport är också en innovativ byrå som utforskar gränserna för det möjliga genom våra egna digitala projekt.

Vi fokuserar på innovativa lösningar, smidiga gränssnitt, snygg och minimalistisk design och arbetar enligt vår egen unika utvecklingsstrategi.

För oss i Whiteport är det att arbeta utan de säkra gränserna för vår metod helt utan tänkbart och vi vill nu dela det med världen. Antingen anställa oss för ditt projekt så kommer vi att erbjuda våra tjänster som strateger, designers, affärsanalytiker och utvecklare eller lära din organisation att bli effektivare genom att använda våra metoder.

Kontakta oss för frågor

Whiteports verksamhet är för närvarande vilande. Normalt tar vi internationella projekt och strategiska designutmaningar.

Kontakter
Klubbacken 49 129 39 Hägersten hello@whiteport.com
photo
Mårten Angner

VD, chef för UX Designteam

marten@angner.se +46707770579
photo
Yuliia Novyk

Lead Business Analyst

yuliia@whiteport.com